» Новости » За відсутності доходів – припиняй діяльність без сплати ЄСВ

За відсутності доходів – припиняй діяльність без сплати ЄСВ

За відсутності доходів – припиняй діяльність без сплати ЄСВЗ 1 січня 2017 року набули чинності суттєві (для представників малого і середнього бізнесу) зміни до законодавства про ЄСВ. Тепер всі бізнесмени, які не мають оподаткованого доходу,  (наприклад, через відсутність діяльності підприємця на даний час), мають сплачувати 704 гривні на місяць. Ця сума — мінімальний страховий внесок, обов’язковий до сплати. За рік сума внесків становить 8448 гривень.

Проект закону № 5633 розробляється спеціально для підприємців, які не “зачинилися” до кінця минулого року. Зареєстрований він був під назвою “Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб’єктів малого і середнього підприємництва» та поданий на реєстрацію до апарату ВР 4 січня народними депутатами Ляшко та Галасюком.

Не всі підприємці, які хотіли закрити ФОП, змогли зробити це до Новорічних свят. Проект закону пропонує продовження оплати Єдиного соціального внеску на старих умовах протягом першого кварталу поточного року.

Представники бізнесу, які не пізніше першого квітня подаватимуть відповідну заяву на закриття , матимуть право сплачувати внесок, але не зобов’язані цього робити. Звісно ж, більшість підприємців взагалі не мають наміру цього робити.

Така норма планується до внесення у восьмий розділ Закону про ЄСВ. Підприємці всієї країни очікують на прийняття Радою законопроекту Ляшка-Галасюка на одному з найближчих пленарних засідань.

А тепер найголовніше! У зв’язку зі змінами у Законі про ЄСВ наша компанія пропонує вигідно, швидко і якісно зачинити СПД. Закриття підприємницької діяльності — важливий і економічно обгрунтований крок для підприємців, які не мають прибутку від бізнесу, адже вісім з половиною тисяч гривень сплати внесків за рік — вагома сума.

Замовляючи наші послуги, ви можете бути спокійні за якість виконання процедури ліквідації. Послуги закриття будь-якого СПД “під ключ” у нас коштують лише 2000 гривень! Поспішайте — акційна пропозиція обмежена!